En rejse med bus er en rejse, hvor du som passager får friheden til at gøre, lige hvad du vil – du kan tage dig en slapper og snuppe en lur i de magelige sæder, eller du kan læse en bog, snakke med sidemanden eller nyde udsigten til de landskaber, vi kører igennem.

Rejser med bus blev måske i nogle lidt anset for at være en rejseform for de modne, men i dag vælges budrejser af alle slags mennesker, som nyder, at de bare kan sætte sig ind og lade sig køre fra A til B, uden at de skal tænke på ret meget andet end at have det rart.

Nemmere end flyrejser

At rejse med bus er nemmere end at rejse med for eksempel fly. Man møder op, hvor det er aftalt, at bussen skal samle én op, og så stiger man bare på – og rejsen er i gang. Ved en busrejse er der ingen træls ventetid i en myldrende menneskefyldt terminal, og man skal ikke møde op flere timer i forvejen. Så der er gode grund til, at busrejser i stigende grad er blevet populære.

Mød nye mennesker

En busrejse er en god mulighed for at stifte nye bekendtskaber, som I kan have glæde af, også efter at turen er gået hjemad igen. Vi har haft mange passagerer gennem årene, som har lært hinanden at kende på en af turene sydpå, hvor der kan handles ved grænsen, og som i årene efter rejsen har glæde af at mødes til en kop kaffe eller måske lidt mad og vin.

En busrejse er således også for de nysgerrige, der gerne vil møde nye mennesker og få sjove oplevelser sammen med nogle, som de måske møder for første gang i bussen.

Mange typer ture

Busrejser er lige så forskellige som alt andet. En stor del er korte, endagsrejser, hvor bussen sætter næsen mod grænsen, hvor de busrejsende så kan købe ind ved grænsen og undervejs få en god snak med de medrejsende. Det er ofte en flok venner, der benytter denne form for rejse, og så bliver busturen rammen om et godt samvær. Andre tager på turen alene og får på den måde en god oplevelse.

Firmature, ture med ældre eller med medlemmer af en klub eller forening er andre former for rejser med bus, som er meget populære. Så varierer bussens størrelse efter den flok, der skal rejse, og en tur i minibus er en rigtig hyggelig oplevelse for mange. Har man spillet en sum penge sammen i en kortklub, er det for eksempel en fornøjelig idé at arrangere en dagsudflugt med bus, hvor der er ophold undervejs, så man for eksempel kan nyde et godt måltid på en af de mange hyggelige kroer, der ligger spredt langs de danske landeveje.

Første udlandstur

En busrejse var i 1950’erne og 1960’erne mange danskeres første rejseoplevelse ud over landets grænser. Utallige er de busser, der har fragtet glade ferierejsende til Harzen eller de sydtyske vinbyer ved Mosel, og hvor den type rejse i nogle år måske har været lidt på retur, så er rejseformen igen blevet meget populær.

Eksempelvis ligger Harzen så tæt på Danmark, at turen derned snildt køres på en dag, så turen er overkommelig for mange – og efter de få timers køretur er man i et klassisk tysk landskab og blandt de mange smukke byer i Harzen, som er berømte for deres flotte bygninger af kunstfærdigt bindingsværk.

Der gemmer sig mange muligheder for gode oplevelser ved en busrejse, og vi ser frem til at byde rejsende velkommen ombord i en serie busser, som er topmoderne og udstyret, så rejsen bliver en nydelse fra start til slut.